Menu
0
Gratis inpakservice
Gratis verzending vanaf €50,00
Uniek assortiment
Snelle levering
24Jan2021
Avondklok tip - spellen voor 2 personen

Avondklok tip - spellen voor 2 personen

Nu het kabinet een avondklok heeft afgekondigd, zijn we meer thuis dan ooit! Om het thuis wat gezelliger te maken, delen wij de komende periode een aantal tips met jullie. Vandaag geven wij jullie graag wat meer informatie over de leukste 2 persoonsspellen uit onze webshop.

Aqualin-999games Aquafin-spel-999games

Aqualin (999 Games)

Aqualin is de nieuwste titel van 999 Games en gemaakt om te spelen met 2 personen. Het spel is gemakkelijk, snel en simpel. Maar let op: het lijkt makkelijk, maar enige tactiek is wel nodig om het spel te winnen.

Speluitleg

Haal diep adem en duik in het diepe met Aqualin. In dit tactische legspel gaan verschillende zeedieren de strijd met elkaar aan. Zij proberen groepen te vormen om de overmacht op het rif te krijgen.

Voordat je een duik in het diepe neemt bepaal je samen met je medespeler wie er dieren per soort en wie per kleur zal gaan sorteren. Je groep is compleet wanneer deze uit zes dezelfde dieren of kleuren bestaat. Hoe groter je samengestelde groepen aan het einde van het spel zijn hoe meer punten je scoort.

Aan het begin van het spel worden alle stenen omgedraaid en gemengd. Zes willekeurige stenen worden vervolgens open naast het speelbord gelegd. Elke beurt kies je als actieve speler een van de zes opengelegde stenen en legt deze in een leeg speelveld op het speelbord. Voordat je een nieuwe steen plaatst, mag je eerst een steen horizontaal of verticaal verplaatsen om ruimte te maken in je groep, of om de groep van je tegenspeler op te breken. Na het plaatsen van een steen op het bord wordt er weer een nieuwe steen naast het speelbord geopend om uit te kiezen.
Heb jij aan het eind van het spel de grootste groepen samengesteld? Dan is het rif van jou en heb je gewonnen!

Aantal spelers: 2 
Leeftijd: 10+
Spelduur: +/- 20 min.

AQUALIN BESTELLEN

 

Patchwork (999 Games)

Patchwork is een toegankelijk en tactisch tweepersoonsspel van 999 Games. Het doel van het spel: maak een zo groot mogelijke lappendeken. Daarbij houd je rekening met zowel het inpassen van de lapjes als de tijd die het kost.

Speluitleg
Probeer zoveel mogelijk lapjes op je dekentableau te leggen. Zorg niet alleen dat het lapje past, maar houd ook rekening met de tijd die het inpassen kost en de inkomsten die het in knopen genereert. Uiteindelijk krijg je namelijk zoveel punten als het aantal knopen dat je hebt minus tweemaal de onbebouwde velden op je speelbord. Bouw je als eerste een deken van 7 x 7, dan scoor je bonuspunten!

In Patchwork zijn jullie niet persé afwisselend aan de beurt. Wie in tijd achterloopt, is zolang aan de beurt tot zijn tijdsteen de ander heeft ingehaald. Dit kan leiden tot interessante dilemma's. Omdat de lapjes altijd in een andere volgorde om het speelbord liggen, is geen spel gelijk.

Door de eenvoudige spelregels in combinatie met tactische uitdaging is Patchwork leuk voor iedereen!

Aantal spelers: 2
Leeftijd: 8+
Spelduur: +/- 30 min.

PATCHWORK BESTELLEN

 

Glasgow (999 Games)

Glasgow is een tactisch legspel voor 2 personen van 999 Games. Verzamel en speel de tegels zo tactisch mogelijk, zodat jij aan het einde van het spel de meeste punten hebt.

Speluitleg

Het is eind 18e eeuw, de tijd van de industriële revolutie in Schotland. Door het bouwen van de grootste zeehaven is het dorpje Glasgow snel omgetoverd tot een van de belangrijkste handelssteden in Europa.
In dit 2-spelersspel is het jullie taak om 20 nieuwe gebouwen te bouwen om Glasgow klaar te maken voor de moderne tijd. Ieder gebouw levert punten op en de speler met de meeste punten wint het spel.

Spelers verplaatsen zich door de stad om grondstoffen te verzamelen, speciale acties te ondernemen en vooral om gebouwen te bouwen. Vóór het spel worden tegels met stadsbewoners erop in een cirkel op tafel gelegd. Deze bewoners bieden grondstoffen als baksteen, staal of geld aan, waarmee gebouwen kunnen worden gebouwd of laten je een speciale actie uitvoeren.

Beide spelers bouwen samen aan één stad. Zodra het zestiende gebouw is opgetrokken, is het spel afgelopen en scoren spelers punten voor wat ze hebben gebouwd. Het is aan de spelers om de tactiek te bepalen waarmee ze de meeste punten denken te scoren.

Aantal spelers: 2
Leeftijd: 10+
Spelduur: +/- 30 min.

GLASGOW BESTELLEN

 

Claim (White Goblin Games)

Claim is een kaartspel voor 2 personen van White Goblin Games. Probeer de vijf verschillende facties voor je te winnen en wordt zo de nieuwe koning. Lukt het jou om de nieuwe koning te worden? of je tegenstander?

Speluitleg

Het verhaal van Claim: De koning is dood! Wat is er gebeurd? Niemand weet het, maar hij werd vanochtend met zijn hoofd in een wijnvat gevonden. Is hij vermoord of was hij misschien erg dorstig? Hoe dan ook, de koning heeft geen erfgenamen, dus de vijf facties in het rijk moeten besluiten wie de nieuwe koning zal worden: strijd je voor eigen succes of wint je tegenstander? Heb jij het wat nodig is om de facties van het rijk voor je te winnen?

Een heerlijk slagenspel voor 2 personen. In dit spel zijn 5 facties: goblins, dwergen, zombies, dubbelgangers en ridders met elk een eigen speciale kracht. Win slagen in fase één en maak op die manier je deck voor fase twee, waarin om de punten wordt gestreden en dus om de winst. Alle 52 kaarten zijn voorzien van prachtig artwork.

Combineer Claim met Claim 2 waardoor je het spel met tot wel 4 spelers kunt spelen. Ben je klaar voor een nieuwe uitdaging? Breidt het spel dan eens uit met de Reinforcements. Deze zijn verkrijgbaar in de varianten Magic, Mercenaries en Maps. Elke reinforcement zorgt voor nieuw speelplezier.

Aantal spelers: 2
Leeftijd: 10+
Spelduur: +/- 25 min.

CLAIM BESTELLEN

 

Ticket to ride Amsterdam (Days of Wonder)

De nieuwste variant van het populaire spel Ticket to Ride van Days of Wonder. Ticket to Ride Amsterdam is de perfecte variant om te spelen met 2 personen, maar is ook te spelen met 4 personen. 

Speluitleg

In deze stand-alone versie strijden de spelers tegen elkaar om de meest lucratieve handelsroutes te claimen, contracten te voltooien en waardevolle handelswaren te verzamelen uit de straten van deze legendarische stad.

In deze uitgave van Ticket to Ride zijn treinkaarten vervangen door speciale transportkaarten en ook de miniatuurtreintjes zijn anders, dit zijn nu miniaturen van plastic karren, geheel in stijl van de 17e eeuw. Bovendien krijg je handelsbonuskaarten door routes met het kar-symbool te claimen, waarmee je bonuspunten scoort aan het einde van het spel.

Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: 8+
Speelduur: +/- 15 min.

TICKET TO RIDE AMSTERDAM BESTELLEN

 

Qwixx het Duel (White Goblin Games)

Qwixx het Duel van White Goblin Games is een eenvoudige maar leuke variant op het razend populaire dobbelspel Qwixx. In Qwixx het duel ga je de strijd aan met 1 tegenstander. Val je tegenstander aan, maar zorg ook dat je een goed verdediging hebt. Wie aan het einde van het spel de meeste punten heeft wint.

Speluitleg

Deze variant van Qwixx voor twee spelers heeft hetzelfde Qwixx gevoel, maar speelt uiteindelijk heel anders door de toevoeging van een nieuw spelmechanisme. Het voorste schijfje in elke rij kan namelijk door je tegenstander geslagen worden, maar alleen als je er zelf geen toren van hebt gemaakt! Zo zul je moeten aanvallen en verdedigen en blijft het spel spannend tot het einde. Eenvoudig en enorm leuk!

Als je het dobbelspel Qwixx al kent, dan zullen vele aspecten van Qwixx: Het Duel je bekend voorkomen. Ook nu moeten de velden van links naar rechts worden gevuld. Je zet alleen geen kruisjes, maar je legt schijfjes op het bord. In elke rij geldt voor het voorste schijfje (het schijfje dat het meest rechts ligt) een bijzondere spelregel. Dit schijfje kan namelijk door een tegenstander geslagen worden. Daarnaast kan in elke rij met het voorste schijfje een toren worden gemaakt door meerdere schijfjes op elkaar te plaatsen. Elk schijfje in de toren telt mee voor de eindscore. Maar let op: alleen de actieve speler kan acties uitvoeren (dit in tegenstelling tot Qwixx).

Aantal spelers: 2
Leeftijd: 8+
Spelduur: +/- 15 min.

QWIXX HET DUEL BESTELLEN

 

Parijs de Lichtstad (999 Games)

Parijs de Lichtstad is een nieuw tactisch legspel voor 2 personen van 999 Games. Door het bouwen van straten in de stad Parijs verzamel je punten. Wie aan het einde van het spel de meeste punten heeft, wint het spel.

Speluitleg

Na de wereldtentoonstelling van 1889 heeft iedereen het er over: elektrische straatverlichting! Als lichtstad loopt Parijs ook hierin voorop. In dit vlotte 2-spelersspel neem je de rol aan van stadsplanner met de taak de stad zo mooi mogelijk te verlichten om bezoekers te lokken en kunstenaars te inspireren.

Om de beurt plaatsen jij en je tegenspeler eerst een stadstegel waarmee je het plan voor de stad neerlegt of kies je een gebouw om dat in de tweede fase van het spel te plaatsen. Zorg ervoor dat jouw eigen stadsgebieden groot genoeg zijn om er prestigieuze gebouwen op te plaatsen en natuurlijk dat er voldoende lantaarnpalen zijn om ze te belichten!

Aantal spelers: 2
Leeftijd: 8+
Spelduur: +/- 30 min.

PARIJS DE LICHTSTAD BESTELLEN

 

Codenames Duet (White Goblin Games)

Codenames Duet is een 2 persoonsvariant van het populaire partyspel Codenames van White Goblin Games. In codenames duet ben je samen met jouw medespeler op geheime missie in een drukke stad. Lukt het jullie om contact te leggen met de 15 spionnen en de vijandelijke huurmoordenaars te ontwijken?

Speluitleg

 

n Codenames Duet zijn jij en je partner op een geheime missie in een drukke stad. Jullie moeten contact maken met 15 spionnen en de vijandelijke huurmoordenaars ontwijken. Jij weet met welke spionnen je partner veilig kan contacteren. Jouw partner weet dat voor jou. Geef elkaar aanwijzingen van één woord die op meerdere woorden slaan en probeer om alle spionnen te vinden, voordat de tijd op is.

Codenames Duet is een coöperatieve variant van het succesvolle partyspel Codenames voor 2 (of meer) spelers. Probeer samen binnen een beperkt aantal beurten alle spionnen te vinden. Alle spelers hebben een eigen sleutel waarop is aangegeven welke woorden je (jullie) medespeler(s) moet raden en welke 3 hij moet vermijden. Een aanwijzing bestaat uit slechts 1 woord, maar kan verwijzen naar meerdere woorden die je wilt dat je partner raadt. De ander geeft ook aanwijzingen voor woorden, die jij moet raden.

Als jullie beide alle woorden hebben gevonden voordat de tijd op is, hebben jullie gewonnen. Met de “missieblok” ontdek je steeds nieuwe manieren om dit spel te spelen en gaat het nooit vervelen. Duet bevat 400 nieuwe woorden! Je kunt deze ook combineren met het originele Codenames!

Aantal spelers: 2
Leeftijd: 10+
Spelduur: +/- 15 min.

CODENAMES DUET BESTELLEN

 

Lost Cities (999 Games)

Lost Cities van 999 Games is een bluf- en planningsspel voor 2 personen. In dit kaartspel bouw je expedities in 5 verschillende kleuren door kaarten van laag naar hoog neer te leggen. Met weddenschapskaarten kun je je plus- en minpunten verveelvoudigen.

Speluitleg

Je bouwt expedities in 5 verschillende kleuren door kaarten van laag naar hoog neer te leggen. In je beurt leg je een handkaart in een expeditie of op een aflegstapel. Je kunt kaarten die de andere speler nodig heeft vasthouden om hem dwars te zitten, maar daardoor heb je wel minder plaats voor je eigen kaarten. Met weddenschapskaarten kun je de plus- of minpunten van een expeditie verveelvoudigen!

Lost Cities: Het kaartspel heeft zeer eenvoudige spelregels, maar de tactische uitdagingen en mogelijkheden zijn enorm. Door de korte speelduur kun je meerdere potjes na elkaar spelen! 

Aantal spelers: 2
Leeftijd: 10+
Spelduur: +/- 30 min.

LOST CITIES BESTELLEN

 

Watergate (White Goblin Games)

Watergate is een tactisch 2 persoonsspel van White Goblin Games, waarbij het thema prachtig is doorgevoerd en je de strijd met elkaar aan gaat.

Speluitleg

 

Watergate – In juni 1972 worden vijf mannen gearresteerd in het Watergate gebouw in Washington. Wat lijkt op een derderangs overval op het hoofdkwartier van het Democratische Nationale  Comité, wekt de belangstelling van journalisten Bob Woodward en Carl Bernstein van The Washington Post. Zij willen een gedegen onderzoek starten. In de volgende twee jaar ontdekken ze dat de vijf mannen vanuit het Witte Huis zijn geïnstrueerd om politieke vijanden te bespioneren. Als gevolg daarvan neemt Richard Nixon in 1974 ontslag om afzetting als president te vermijden.

In Watergate neemt één speler de rol aan als eindredacteur van een krant. De andere speler vertegenwoordigt het hoofd van de regering van Nixon. Beide spelers hebben hun eigen unieke set kaarten. Om te winnen moet het hoofd van de regering er de vaart in houden om het einde van zijn termijn te halen. De eindredacteur daarentegen probeert genoeg bewijs te verzamelen om twee informanten direct naar de president terug te kunnen leiden. Natuurlijk gaat het hoofd van de regering al het mogelijke doen om het bewijs te verstoppen en het misschien wel te laten verdwijnen. Kan de geheime informant, ook wel bekend als “Deep Throat”, de balans doen keren? Een spannende race tegen de tijd begint…

Aantal spelers: 2
Leeftijd: 12+
Spelduur: +/- 30 min.

WATERGATE BESTELLEN

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Tags

  Laat een reactie achter

  Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Abonneer
  [powr-chat id="0e59e469_1603302730"]

  Account aanmaken

  Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

  Registreren

  Recent toegevoegd

  U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

  Totaal incl. btw:€0,00
  Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

  Verzendkosten berekenen

  Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.