Menu
0
Gratis inpakservice
Gratis verzending vanaf €50,00
Uniek assortiment
Snelle levering
24Feb2023
Review 'Azul' - Asmodee

Review 'Azul' - Asmodee

Door: Jorien JanssenReacties: 0

Mooi kleurrijk vormgegeven bordspel. Deze kleuren en mooie keramische mozaïek tegels nodigen echt uit om een spelletje Azul te spelen. Zowel voor jong en oud. Voor een beginnende speler als ervaren speler. Mooi eenvoudig spel en toch met uitdaging mogelijk. Wanneer het spel duidelijk is kun je heel erg tactisch een spelletje Azul spelen en je tegenstanders het lastiger maken. Vanwege de mooie mozaïek stenen, bij teveel mozaïek stenen ontvang je extra minpunten. Oeps, pas op. Weet jij met extra tactiek een spelletje Azul te spelen, dan score je extra punten en win jij het spel. Gefeliciteerd.

Na deze overwinning wil je nog vaker een familiespelletje Azul spelen. Steeds weer opnieuw. En nog eens.
 
//
 
Review Azul
 
Leeftijd 8
Spelers: 2-4 spelers
Spelduur 30-45 min
 
Inhoud
 
4 spelersborden
9 fabrieksschijven
100 Azulejos (vierkante siertegels, 20 van elke kleur)
stoffen zak voor de tegeltjes
4 scorestenen
1 startsteen
Handleiding
 
 
Doel
 
Maak in opdracht van koning Manuel I in Portugal mooie keramische mozaïek patronen. Door verschillende stenen te combineren. Het is mogelijk om tactische een spelletje Azul te spelen en je medespelers in de gaten te houden. Zo ontvangen je medespelers extra minpunten en wie weet win jij het spel.
 
 
De opstelling
 
Tijdens een spelletje Azul moet je de tegels uit de zak graaien. Vandaar een mooi vormgegeven blauw zakje die je dicht kunt maken plus 100 tegels. Je krijgt er 20 van elke kleur. De witte tegel met een ‘1’ is het beginnende speler fiche.
 
Iedereen ontvangt een eigen spelersbord. Om de punten bij te houden en zo mooie keramische mozaïek patronen te maken. In het midden van de tafel komen verschillende schijven te liggen. Verdeel vier keramische mozaïek tegels op iedere schijf. Doe dit zonder in de zak te kijken tijdens het pakken van de tegels. In het midden van alle schijven plaats je de min 1 tegel. Deze ontvangt de eerste speler, de beginnende speler tijdens het spel. Draai met de klok mee om zo steeds weer opnieuw de beginnende speler te bepalen. Bij een nieuwe ronde tijdens het spel.
 
 
Acties tijdens het Spel
 
Kiezen van 1 schijf met daarop 4 keramische mozaïek tegels. Hiermee vul je de linker rij op je spelersbord. Is deze vol dan mag je 1 mozaïek tegel plaatsen in het patroon van je eigen muur.
Na 1 ronde kun je de behaalde punten optellen. Tel deze bij de andere punten op en verplaats je zwarte loper op je scorebord.
 
 
Het einde van het spel
 
Wie heeft de meeste punten behaald op zijn scorebord bij het ontwerpen van een mooie keramische mozaïek patronen muur voor koning Manuel I in Portugal.
 
 
Wat vind ik (Jorien) van het spel?
 
Een mooi vormgegeven spel. Zelf speel ik graag steeds weer opnieuw een spelletje Azul. Elke speler kan zelf kiezen hoe het spel te spelen. Leuke tactiek kan je gebruiken tijdens een spelletje Azul. Dit geeft mij extra speel plezier tijdens een spelletje Azul. De vormgeving en de mooie keramische mozaïek tegels nodigen ook erg uit. Mooi gezellig familie spel, voor jong en oud. Voor beginnende spelers en ervaren spelers een gezellig spel.
 
 
Ik geef dit spel een mooie 9
 

Enthousiast geworden over dit spel?Azul bestellen

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Abonneer
    [powr-chat id="0e59e469_1603302730"]

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.