Menu
0
Gratis inpakservice
Gratis verzending vanaf €50,00
Uniek assortiment
Snelle levering
18Apr2021
Review 'Eenhoorn Flonkerglans : de Wolkenschat' - HABA

Review 'Eenhoorn Flonkerglans : de Wolkenschat' - HABA

Door: Kimberley van der MeerReacties: 0

Het spelen van spellen is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Ook is het gewoon erg leuk om te doen op een vrij moment: op de zondag, tijdens een weekendje weg.. etc.
Door het grote aanbod in kinderspellen kunnen wij ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet!
Daar gaan we je bij helpen! Wij gaan de spellen voor je testen, schrijven er een review over en delen deze op onze social media en website. Hierbij krijgen wij hulp van kindjes uit ons testpanel.

Op die manier kan je al een beetje een gevoel krijgen of een spel iets voor jouw kleintje is of niet.

Het eerste spel in onze 'kinderspellen review' - Eenhoorn Flonkerglans: de Wolkenschat.
Een kleurrijk bordspel met eenhoorns en kristallen.

//

Review Eenhoorn Flonkerglans: de Wolkenschat

Leeftijd 3-99
Spelers: 2-4 spelers
Spelduur +/- 10 min

Inhoud van het spel:
- 1 spelbord, bestaande uit 3 ‘puzzelstukken’
- 1 roze eenhoorn Flonkerglans
- 1 gele eenhoorn Sterrenstof
- 1 lila eenhoorn Wonderbloem
- 1 turquoise eenhoorn Toverstaart
- 1 roze kristaldobbelsteen
- 1 blauwe wolkendobbelsteen
- 60 roze wolkenkristallen

Doel van het spel
Bereik als eerste de zonnewolk en verzamel de meeste wolkenkristallen.

De vier eenhoorns, Flonkerglans, Sterrenstof, Wonderbloem en Toverstaart, leven in het verre wolkenland en zijn de beste maatjes. Uitgelaten galopperen ze over de zachte wattenwolkjes, glijden langs de kleurige regenbogen omlaag of spelen met de fonkelende wolkenkristallen. Daar komt plotseling een onweer opzetten! Snel vluchten de eenhoorns voor de donkere wolken in de richting van de zon.

Op weg daarheen willen ze nog zo veel mogelijk wolkenkristallen voor het noodweer in veiligheid brengen. Het doel van het spel is om de zonnewolk te bereiken en de meeste wolkenkristallen te verzamelen.

Eenhoorn Flonkerglans spel

De opstelling
Aan het begin van het spel wordt het speelbord in elkaar gepuzzeld (kant met het zonnetje gebruik je tijdens het spel). Iedereen kiest een eenhoorn (Ga jij voor Flonkerglans, Sterrenstof, Wonderbloem of Toverstaart?)
Zet de gekozen eenhoorns op de grote blauwe regenwolk (dit is de startpositie van het spel). Pak 4 wolkenkristallen en plaats deze op de bijpassende afbeeldingen bij de zonnewolk. De overige wolkenkristallen leg je als voorraad klaar om te gebruiken tijdens het spel. Leg ook de 2 gekleurde dobbelstenen klaar.

Het spel
Eenhoorn Flonkerglans: de Wolkenschat wordt kloksgewijs om de beurt gespeeld. Wie heeft als laatste een regenboog gezien? Die mag beginnen!

Je begint jouw beurt door het gooien met de blauwe dobbelsteen.

Op de blauwe dobbelsteen staan een aantal tekens, die vertellen wat je tijdens jouw beurt mag doen.
Cupcake: gooi je de cupcake? Dan heeft jouw eenhoorn een zoet opkikkertje nodig. Je blijft staan en jouw beurt is voorbij.
Wolken: gooi je één, twee of drie wolken op de dobbelsteen? Zet dan jouw eenhoorn zoveel wolken op het spelbord vooruit. Gooi je 1 wolkje, dan mag jouw eenhoorn ook 1 wolkenstapje op het spelbord zetten.
*Let op: er mogen meerdere eenhoorns op hetzelfde wolkje staan.

Eenhoorn Flonkerglans bord

Als je met jouw eenhoorn stapjes mag zetten op het speelbord, kan je op verschillende symbolen op het speelbord terecht komen:
Regenboog: Sta je op een witte wolk waaraan een regenboog grenst, dan mag jouw eenhoorn over de regenboog naar de wolk aan het einde van de regenboog lopen.
*Let op: een regenboog wordt alleen gebruikt om vooruit te lopen, niet achteruit!
Roze wolk met kubus: HOERA! Sta je op een roze wolk met een kubus, dan mag je dobbelen met de roze kristallendobbelsteen. Pak net zoveel wolkenkristallen uit de voorraad als aangegeven op de dobbelsteen en leg ze voor je neer.
Lila wolk met cadeau: Sta je op een lila wolk met een cadeautje? pak dan een wolkenkristal uit de voorraad en geef deze aan één van de andere spelers. Je mag zelf kiezen aan wie je de wolkenkristal geeft. Je mag hem niet zelf houden.

Belangrijk: is de wolkenkristal voorraad op, dan kan je geen kristallen meer krijgen of weggeven. Nu zijn er alleen nog de kristallen op de zonnewolk. Zorg dat je als eerste bij de wolk bent, dan zijn die wolkenkristallen voor jou!

Heb je gedobbeld met de dobbelsteen en de stappen gezet? Dan is de volgende speler aan de beurt. De volgende speler begint zijn beurt weer met het gooien van de blauwe wolkendobbelsteen.

Het einde van het spel
Het spel is afgelopen als één van de spelers met de eenhoorn de zonnewolk heeft bereikt (of er overheen gaat) De eenhoorn die als eerste bij de zonnewolk is, krijgt als beloning de 4 kristallen die bij de zonnewolk liggen.

Nu tellen alle spelers hun wolkenkristallen. Is tellen nog een beetje lastig? Draai dan het spelbord om. Zet jullie eenhoorn op de bijpassende afbeelding en leg de kristallen in jouw rij op de kleine wolkjes achter elkaar. De speler met de meeste kristallen en dus de langste rij wint!

Hebben jullie evenveel wolkenkristallen? Dan zijn jullie allemaal winnaars!

Eenhoorn Flonkerglans telbord

TIP
Is het spel toch nog een beetje lastig, of wil je kleine zusje of broertje ook meedoen? Speel het spel dan enkel met de blauwe dobbelsteen. Kom je dan op een wolk met een roze kubus, dan gooi je niet met de dobbelsteen, maar pak je gewoon één wolkenkristal. Dit maakt het spel iets eenvoudiger.

Wat vind ik (Kimberley) van het spel?
Eenhoorn Flonkerglans: de Wolkenschat is een simpel spel dat ieder meisje (of jongen) dat houdt van eenhoorns zou moeten hebben. De pionnen in dit spel zijn namelijk kleine eenhoorns. Hoe schattig is dat! Ik vind het een leuk kleurrijk spel waarbij kinderen op een duidelijke manier basisspelregels leren. Ook duurt het spelletje niet zo lang. Hierdoor kunnen jonge kinderen hun aandacht erbij houden en blijft het leuk om te spelen. Ook handig: het spel is door de eenvoud ook zelfstandig te spelen door kinderen. Mijn nichtjes zijn dol op dit spel!

Ik geef dit spel een 8,5

Bestel Eenhoorn Flonkerglans: de Wolkenschat

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Abonneer
    [powr-chat id="0e59e469_1603302730"]

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.