Menu
0
Gratis inpakservice
Gratis verzending vanaf €50,00
Uniek assortiment
Snelle levering
30Aug2021
Review 'Ohanami' - White Goblin Games

Review 'Ohanami' - White Goblin Games

Door: Kimberley van der MeerReacties: 0

Review Ohanami 

Leeftijd 8+
Spelers: 2-4 spelers
Spelduur +/- 20 min

Inhoud van het spel
- 120 speelkaarten (van 1 t/m 120)
- 1 scoreblok
- spelregels

Ohanami spel verpakking

Doel van het spel
In dit spel probeer je de mooiste bloementuin aan te leggen voor het hoogst aantal punten door het spelen van de juiste kaarten. De verschillende kaarten leveren in de diverse rondes verschillende punten op. 

De opstelling
Schud de kaarten en geef iedere speler 10 kaarten op hand. De overige kaarten worden opzij gelegd voor de volgende ronde waarin weer iedere speler 10 kaarten ontvangt.

Het spel
Ohanami wordt gespeeld in 3 rondes, waarbij na iedere ronde punten worden geteld.

In een ronde:
- krijgt iedere speler 10 kaarten op hand. Deze mag hij/zij bekijken.
- kiest iedere speler 2 van de 10 kaarten die hij/zij op hand heeft gekregen, die hij/zij wil gebruiken voor het aanleggen van zijn tuin.
De gekozen kaarten leggen alle spelers gesloten voor zich neer. Wanneer iedere speler 2 kaarten heeft gekozen, worden de kaarten gespeeld (dit kan per speler, maar kan ook tegelijk)
- de kaarten die de speler speelt, legt hij/zij in een rij (verticaal) voor zich neer. Deze kaarten vormen jouw bloesemtuin. Let op: in jouw verticale rij is het enkel mogelijk om onder of boven aan te sluiten.
Voorbeeld: heb je een 30 en een 35 liggen? Dan kan je enkel nog kaarten aansluiten die onder de 30 liggen of boven de 35.

In totaal mag je 3 verticale rijen vormen.

- Vervolgens worden de overige 8 kaarten met de klok mee doorgegeven aan de volgende speler.
De speler links van jou ontvangt jouw kaarten en jij ontvangt de kaarten van de speler rechts naast jou.
Alle spelers kiezen wederom 2 kaarten uit hand, leggen deze gesloten voor zich neer en spelen deze wanneer alle spelers 2 kaarten hebben gekozen.
- De handeling wordt herhaald totdat alle 10 de kaarten uit ronde 1 gespeeld zijn.

Wanneer alle kaarten uit ronde 1 gespeeld zijn, worden de punten geteld van jouw bloesemtuin. Deze worden genoteerd op het scoreblok.

Jouw bloesemtuin blijft liggen, de overige kaarten worden geschud en opnieuw krijg iedere speler 10 kaarten. Vervolgens start ronde 2.

Ronde 2 wordt op dezelfde manier gespeeld als ronde 1, met 1 verschil dat de kaarten nu niet met de klok mee worden doorgeschoven, maar tegen de klok in.
Aan het einde van ronde 2 worden opnieuw te punten geteld en worden de kaarten voor ronde 3 gedeeld. In ronde 3 worden de kaarten weer met de klok mee doorgegeven.

Ohanami spel

Het einde van het spel
Het spel eindigt na 3 rondes. Alle spelers hebben nu een bloesemtuin aangelegd in de vorm van 3 verticale rijen. De speler die de meeste punten heeft gehaald in de 3 rondes, wint het spel.

Ohanami scoreblok

Wat vind ik (Kimberley) van het spel?
Ohanami is een spel dat bij ons standaard meegaat op vakantie. Het is een klein doosje, waardoor het past in iedere tas of koffer. Ohanami is leuk voor iedereen die houdt van kaartspellen, waarbij strategie komt kijken. Het spel is simpel in regels, waardoor het ook snel gespeeld kan worden met mensen die het nog niet kennen. Dit maakt het spel erg toegankelijk.

Wat ik ook leuk vind, is dat je het spel ook kunt spelen met 2 of 3 spelers, zonder dat de regels veranderen. Het is dan enkel zo dat bepaalde kaarten niet gebruikt worden, omdat ze niet gedeeld worden. Dit maakt dat je nog meer gaat nadenken over de kaarten die je gebruikt. Want je weet immers niet welke kaarten er wel of niet in het spel zitten.

Ik weet zeker, als je Ohanami een keer hebt gespeeld, ga je dat zeker nog veel vaker doen!

Mijn rapportcijfer: 8,5

OHANAMI BESTELLEN

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Abonneer
    [powr-chat id="0e59e469_1603302730"]

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.