Menu
0
Gratis inpakservice
Gratis verzending vanaf €50,00
Uniek assortiment
Snelle levering
26Apr2021
Blik op Hout in de krant! - Kabouterdeurtjes...

Blik op Hout in de krant! - Kabouterdeurtjes...

Door: Kirsten BliekendaalReacties: 0

Snoezig! Kabouterdeurtjes zijn niet aan te slepen in Woerden: ‘Dit is toch te leuk?’

Combineer een klein deurtje met een beetje fantasie en een stadskabouter is geboren. In Woerden zijn de kabouters een ware hype. Speelgoedwinkel Blik op Hout verkoopt nu zelfs kabouterdeurtjes.

 ,,Binnen een dag waren ze allemaal uitverkocht”, zegt Carmen Kuijlenburg lachend. De eigenaresse van de speelgoedwinkel in de Rijnstraat had nooit gedacht dat de deurtjes zo snel zouden gaan. 

,,We hadden er tien ingekocht om het eens te proberen. Dat het zo zou lopen, hadden we niet voorzien. Dit is toch te leuk?” 

Wandelroute
De introductie van (het deurtje van) stadskabouter Frans ruim twee jaar geleden, heeft een ware kaboutermigratie ontketend in Woerden. Steeds meer Woerdenaren plaatsen kleine deurtjes ter hoogte van de straat. Er is een wandelroute langs de deurtjes en veel van de kabouters hebben een eigen instagramaccount.

,,Elke keer als ik naar mijn auto loop, kom ik er een paar tegen. Wat mij betreft kunnen er geen kabouters genoeg zijn in Woerden”, vindt Kuijlenburg.

Magische wereld
Dat is ook de reden dat Kuijlenburg deurtjes is gaan verkopen. ,,Met de deurtjes kun je een eigen magische wereld creëren. Het kan een kabouterhuisje zijn, maar achter de deurtjes kunnen ook zomaar feeën wonen of een draak. Ik vind het leuk als je even uit de realiteit kunt stappen en kan dromen over jouw ideale wereld.”

Blik op Hout heeft een locatie in Woerden en in Mijdrecht, maar Kuijlenburg verkoopt de deurtjes tot nu toe alleen in Woerden. ,,Dit is echt iets voor Woerden, maar het zou ook leuk zijn om de kabouters in Mijdrecht te introduceren.” 

Dit keer heeft ze iets meer deurtjes besteld. ,,De deurtjes zijn binnenkort weer verkrijgbaar in onze winkel. Ook ga ik spulletjes voor bij het deurtje verkopen, zoals trappetjes en bruggetjes. Alles wat je maar nodig hebt voor jouw kabouterhuisje. Dit soort dingen bezorgt je een glimlach. Daar doe ik het voor.”

Bron: AD, Kirsten Bliekendaal 29-03-21

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Abonneer
[powr-chat id="0e59e469_1603302730"]

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.