Menu
0
Gratis inpakservice
Gratis verzending vanaf €50,00
Uniek assortiment
Snelle levering
26Feb2024
De wonderlijke wereld van Grapat

De wonderlijke wereld van Grapat

Door: Carmen KuijlenburgReacties: 0

Al een aantal jaar verkopen wij met veel plezier het Spaanse houten speelgoedmerk Grapat. We kregen afgelopen week onze nieuwe collectie binnen, dus hoogtijd om dit merk in het 'zonnetje' te zetten.

  

Het merk biedt speelmateriaal aan wat geen instructie nodig heeft. Het open-ended speelgoed noemen we dat (speelgoed met een open eind). Speelgoed waar geen regels aan vast zitten en waardoor kinderen uitgenodigd, aangemoedigd en gestimuleerd worden om te spelen binnen hun eigen gecreëerde realistische- en fantasiewereld. Grapat staat vooral bekend om zijn Loose parts. 

 

Loose parts zijn losse dingen waarmee je kan sorteren en combineren op talloze manieren. Er is met dit speelgoed niet maar één mogelijkheid om te spelen, maar tal van mogelijkheden. Kinderen kiezen zelf wat ze er mee doen en wat het doel is. Voor de één is het speelgoed om mee te koken en voor de ander is het speelgoed om prachtige mandala’s mee te leggen. Er is dus ook nooit sprake van een ‘foute’ manier van spelen. Het zal voor een kind dus altijd een succeservaring zijn. We zetten deze items ook graag in tijdens onze Sensorische spelen workshop die wij eens in de maand aanbieden.

De werkplaats van Grapat is gelegen op het platteland. Dat maakt dat de makers van dit product constant geïnspireerd worden door de natuur om zich heen. Dit resulteert vervolgens in de meest prachtige producten, met de meest fantastische kleuren. Omdat het bedrijf samen werkt met lokale ondernemers zorgt dat voor een verbondenheid en een gezamenlijke trots. 

De producten worden met de hand gemaakt en op traditionele wijze beschilderd. Het hout dat gebruikt wordt, komt uit de Spaanse bossen en wordt vervolgens bewerkt met natuurlijke grond- en kleurstoffen. Doordat ze geen verf op acrylbasis gebruiken, blijven de karakteristieke eigenschappen van het hout behouden en zichtbaar.

Het merk Grapat is eindeloos te combineren met verschillende soorten merken die we in onze winkels verkopen. Denk bijvoorbeeld eens aan de houten dieren van Ostheimer of Holtziger. Of de prachtige items van Grimms. Persoonlijk gebruik ik ook nog vaak de combinatie met speelrijst of het kinetische zand.

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Abonneer
[powr-chat id="0e59e469_1603302730"]

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.