Menu
0
Gratis inpakservice
Gratis verzending vanaf €50,00
Uniek assortiment
Snelle levering
23Aug2021
Door de teststraat - waskrijtjes voor de allerkleinsten

Door de teststraat - waskrijtjes voor de allerkleinsten

Door: Kimberley van der MeerReacties: 0

Kleuren is een activiteit waar de meeste (jonge) kinderen blij van worden. Het is namelijk een activiteit waar je al vroeg mee kunt beginnen en die de creatieve ontwikkeling stimuleert. Al vanaf 1,5 jaar kunnen kinderen ‘kleuren’ (Natuurlijk verschilt dit per kind. Het kan ook zomaar zijn dat jouw kindje met een jaar al druk aan het kleuren is of pas later). 

Maar als je vroeg begint met kleuren welke krijtjes gebruik je dan? Gebruik je potloden, waskrijtjes of stiften? Het beste is om te beginnen met waskrijtjes of zachte potloden. De structuur van deze producten zorgen er namelijk voor dat kinderen weinig kracht hoeven te zetten om kleuren op papier te krijgen.

Maar voor welke waskrijtjes ga je? De keuze en mogelijkheden zijn enorm. Zo zijn er waskrijtjes gemaakt van 100% bijenwas, waskrijtjes met een handig opbergsysteem of een vorm waardoor het gemakkelijk in de hand ligt.

Wij testten 2 soorten waskrijtjes voor je. De bloemen waskrijtjes van Djeco en de sterren waskrijtjes van Ooly.

Wat voor soort product is het?
Djeco
Deze set van Djeco bestaat uit 12 gekleurde waskrijtjes. Ze hebben de vorm van een bloem en hebben een licht inkeping in het midden van het krijtje. Bij deze set van Djeco krijg je ook een bakje waarin je de kleurtjes kun plaatsen voor tijdens het kleuren of voor het opbergen.

Ooly 
Deze set van Ooly bestaat uit 8 gekleurde waskrijtjes. Het thema van deze set is 'under the sea'. De waskrijtjes hebben de vorm van een ster.

Voor welke leeftijd is het product geschikt?
Djeco
De bloemen waskrijtjes van Djeco zijn geschikt voor kinderen vanaf 18+ maanden.
Ooly
De ster waskrijtjes van Ooly zijn geschikt voor kinderen vanaf 3+ jaar.

De test
Voor deze review heb ik mijn dochter van 1,5 jaar laten kleuren met zowel de waskrijtjes van Djeco als van Ooly. Wij gebruikten hiervoor een blanco vel papier, om echt te kunnen kijken wat het resultaat van de verschillende waskrijtjes is.

De waskrijtjes van Djeco trokken als eerste de aandacht van mijn dochter. Dit komt grotendeels door het leuke bakje waar de krijtjes in zitten. Het erin en eruit halen van de kleurtjes bij dit bakje, vormde al een leuk spel, voordat we überhaupt begonnen met kleuren. De krijtjes van Djeco zijn gemakkelijk vast te houden en glijden niet snel uit de handjes. Door de vorm van de krijtjes, zijn ze gemakkelijk te gebruiken. Deze bloemen krijtjes hebben 5 'blaadjes', waardoor het niet echt uit maakt hoe je het krijtje vasthoudt. Ideaal voor de allerjongsten. Ook fijn om te weten; deze waskrijtjes vlekken niet. En wordt er per ongelijk op tafel gekleurd? Dan is dit gemakkelijk met een vochtige doek te verwijderen. Wat ik ook belangrijk vind, aangezien mijn dochter nog van alles in haar mond doet, is dat de krijtjes niet schadelijk zijn wanneer ze deze in haar mond doet. Natuurlijk moet je het krijtje niet laten opeten als een snoepje, maar wanneer je ontdekt dat een krijtje eventjes in het mondje is gegaan, kan dit geen kwaad.

   

Natuurlijk hebben we ook de waskrijtjes van Ooly getest, ook al is de advies leeftijd 3+ jaar. Kijkend naar het product en vergelijkend met andere merken, is dit product ook prima te gebruiken voor kinderen onder de 1,5 jaar. Ik ben zelfs enthousiaster over deze krijtjes, dan die van Djeco.
De verpakking is minder interessant, maar ook deze krijtjes werden door de vorm snel geaccepteerd. De stervormige krijtjes liggen gemakkelijk in de hand van mijn dochter en de punten van de ster zorgden ervoor dat gemakkelijk gekleurd kon worden. Wellicht ligt het aan de vorm (de krijtjes van Ooly zijn puntiger dan die van Djeco) of de structuur maar met deze krijtjes kon mijn dochter het gemakkelijkst kleuren. De waskrijtjes van Ooly geven heel gemakkelijk veel kleur af, daar waar je bij de krijtjes van Djeco iets meer kracht moet zetten. De sterretjes hebben een gezicht, wat de krijtjes extra vrolijk en aantrekkelijk maakt. Mijn dochter had tijdens het testen van deze krijtjes ook een mooi kunstwerk naast het witte blaadje gemaakt. Mooi, konden we gelijk even testen of ook dit gemakkelijk te verwijderen is. Met enkel een vochtige doek was het kunstwerk op tafel zo verdwenen.

    

Wat is de conclusie?
Beide krijtjes zijn prima te gebruiken voor kinderen vanaf 18+ maanden. Ze hebben een fijne vorm en liggen daardoor gemakkelijk in de hand. Het grootste verschil dat ik heb gemerkt tijdens de test is dat de waskrijtjes van Ooly meer kleur afgegeven dan de waskrijtjes van Djeco. Kijkend naar de prijs zijn de krijtjes van Djeco in verhouding goedkoper. 12 waskrijtjes voor €6,50 (Djeco) t.o.v. 8 waskrijtjes voor €5,99 (Ooly).

Gebruik je de waskrijtjes dus echt met jonge kinderen vanaf 1,5 dan zou ik gaan voor de krijtjes die meer kleur afgegeven, de krijtjes van Ooly. Is jouw kindje al iets ouder en heeft het meer kracht? Dan zou ik gaan voor de krijtjes van Djeco, omdat je dan in verhouding voor ongeveer hetzelfde bedrag, meer verschillende kleuren hebt.

Djeco - €6,50 | 12 waskrijtjes

Ooly - €5,99 | 8 waskrijtjes

Ergonomische vormErgonomische vorm
Handig opbergbakjeGeen opbergbakje
Veel verschillende kleurenSlecht 8 kleuren
Geeft licht kleur afGeeft veel kleur af
UitwasbaarUitwasbaar

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Abonneer
[powr-chat id="0e59e469_1603302730"]

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.