Menu
0
Gratis inpakservice
Gratis verzending vanaf €50,00
Uniek assortiment
Snelle levering
26Mar2021
Merk in de spotlights: Grapat

Merk in de spotlights: Grapat

Door: Carmen KuijlenburgReacties: 1

Graag vertel ik jullie meer over alle leuke merken die je bij ons in de webshop en in de winkels kunt vinden. In de rubriek 'In de Spotlights' bespreek ik de verschillende merken in onze winkels. Waarvoor staan de merken? en waarom passen ze bij Blik op Hout?

Ook alweer zo’n trots binnen onze winkel is het Spaanse merk Grapat. We merken dat dit merk steeds beter door de klant gevonden wordt. Maar wat is er nu zo geweldig aan Grapat?

Het Spaanse merk Grapat biedt speelmateriaal aan wat geen instructie nodig heeft. Het open-ended speelgoed noemen we dat. Speelgoed met een open eind. Speelgoed waar geen regels aan vast zitten en waardoor kinderen uitgenodigd, aangemoedigd en gestimuleerd worden om te spelen binnen hun eigen gecreëerde realistische- en fantasiewereld.

De werkplaats van Grapat is gelegen op het platteland. Dat maakt dat de makers van dit product constant geïnspireerd worden door de natuur om zich heen. Dit resulteert vervolgens in de meest prachtige producten, met de meest fantastische kleuren. Omdat het bedrijf samen werkt met lokale ondernemers zorgt dat voor een verbondenheid en een gezamenlijke trots. 

De producten worden met de hand gemaakt en op traditionele wijze beschilderd. Het hout dat gebruikt wordt, komt uit de Spaanse bossen en wordt vervolgens bewerkt met natuurlijke grond- en kleurstoffen. Doordat ze geen verf op acrylbasis gebruiken, blijven de karakteristieke eigenschappen van het hout behouden en zichtbaar.

Loose Parts
Sam Nickelson (1971) formuleert de theorie van de loose parts als volgt: ‘De mate van vindingrijkheid, creativiteit en ontdekkingen die een omgeving uitlokt is afhankelijk van het aantal en het soort variabelen in die omgeving’.

Loose parts zijn losse dingen waarmee je kan sorteren en combineren op talloze manieren. Er is met dit speelgoed niet maar één mogelijkheid om te spelen, maar tal van mogelijkheden. Kinderen kiezen zelf wat ze er mee doen en wat het doel is. Voor de één is het speelgoed om mee te koken en voor de ander is het speelgoed om prachtige mandala’s mee te leggen. Er is dus ook nooit sprake van een ‘foute’ manier van spelen. Het zal voor een kind dus altijd een succeservaring zijn.

Hoe bewaar je deze loose parts nu eigenlijk?
Op Pinterest zijn er tal van manieren te vinden waarop je mooi gesorteerd alles op kan bergen. Denk bijvoorbeeld aan mooie rotan mandjes, potten of andere bakjes. Ze kunnen verschillend zijn of juist allemaal hetzelfde.

Bij ons thuis zijn zitten ze juist allemaal bij elkaar. Dit heb ik eigenlijk zo gedaan, omdat mijn jonge kind van 3 het materiaal vooral gebruikt om te sorteren. Door juist alles bij elkaar te gooien, laat ik hem goed kijken en observeren waar verschillende items van verschillende kleuren zich bevinden. En stiekem vind ik al die kleuren bij elkaar ook gewoonweg fantastisch staan.

    

Reacties

Lisette
Geplaatst op 2021-03-27 13:53:25
Zulk mooi spul. We hebben er al wat dingetjes van besteld bij jullie. Zijn er nog manieren om ze te stimuleren er iets anders mee te doen? Hier zijn het inderdaad vooral koekjes en andere keukendingen in hun ogen. En welke set is een mooie aanvulling voor bij de ringen, munten en poppetjes in bakjes?

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Abonneer
[powr-chat id="0e59e469_1603302730"]

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.