Menu
0
Gratis inpakservice
Gratis verzending vanaf €50,00
Uniek assortiment
Snelle levering
12Jul2021
Puzzelen, voor jong en oud!

Puzzelen, voor jong en oud!

Door: Kimberley van der MeerReacties: 1

Het bestaat al jaren puzzelen. Waarschijnlijk herken je het nog wel van vroeger. Urenlang bezig zijn met het vinden van de puzzelstukjes om ze vervolgens op de juiste plek te leggen. En dan de euforie wanneer een puzzel de afbeelding toont, zoals op de doos... magisch is dat moment. Puzzelen is niet enkel een vorm van vermaak, het is ook nog eens heel goed voor de ontwikkeling van kinderen. Met puzzelen ontwikkelen ze namelijk:

Cognitieve vaardigheden
De verschillende puzzels; verschillende vormen, kleuren, structuren en onderwerpen zorgen er tijdens het puzzelen voor dat het ruimtelijk inzicht van kinderen wordt vergroot. En dit ruimtelijke inzicht is een belangrijke basis voor het leren lezen, schrijven en rekenen. Daarbij helpt het kinderen natuurlijk om te gaan met verschillende onderwerpen.
Probleem oplossend denken
Een puzzel is niet zomaar gemaakt. Hiervoor moet je de juiste stukken verzamelen en ze op de juiste manier met elkaar verbinden. Dit proces helpt kinderen bij de verstandelijke ontwikkeling. Ze moeten namelijk continue een strategie bedenken.. als ik dat stukje daar neerleg, welke stukje moet dan volgen om de puzzel compleet te maken, of als dit stukje niet op deze manier past, moet ik hem dan wellicht draaien, zodat hij wel past. Met puzzelen zijn kinderen continue bezig probleem oplossend te denken. Ze willen immers hun doel halen: de puzzel compleet maken.
Fijne motoriek
Puzzelen is enorm goed voor de ontwikkeling van de fijne motoriek. De puzzelstukjes moeten op een juiste manier worden geplaatst om ze passend te krijgen.
Trainen hand- en oogcoördinatie
Met puzzelen ontwikkelen kinderen onbewust hun hand- en oogcoördinatie. Je kent het vast.. je bent op zoek naar het juiste puzzelstukje (nadat je hebt bedacht welk puzzelstukje je wilt plaatsen, strategie). Met je handen ga je door alle stukjes, om vervolgens je oog te laten vallen op dat ene puzzelstukje dat je zocht. Een simpele handeling die je alle kinderen ziet doen, maar waarbij ze onbewust hun hand- en oogcoördinatie trainen.
Zelfvertrouwen

Het voltooien van een puzzel is een enorme boost voor het zelfvertrouwen van kinderen. Helemaal wanneer ze de puzzel zelf hebben gemaakt. Belangrijk is daarom ook om altijd te kiezen voor een puzzel die niet te moeilijk is voor jouw kind. Wanneer een puzzel niet lukt, zal een kind alleen maar teleurgesteld en boos worden, wanneer het wel lukt is er vreugde en krijgen ze meer en meer zelfvertrouwen.

Naast dat puzzelen goed is voor de ontwikkeling, is het natuurlijk ook hartstikke leuk. Op een regenachtige zondagochtend samen puzzelen. Een momentje voor jouw en je kind.

In de winkel krijgen wij regelmatig de vraag welke puzzel geschikt is voor welke leeftijd. Ons antwoord: dat is per kind verschillend. Veel leveranciers zetten leeftijden op de verpakkingen, dit kan al helpen bij het maken van een keuze, maar wij zeggen altijd.. kijk naar het aantal stukjes dat een kind al puzzelt en maak op basis daarvan jouw keuze. Sommige kinderen zijn namelijk heel vlot met puzzelen en kunnen op jonge leeftijd al veel puzzelstukjes aan, andere kinderen hebben juist minder stukjes nodig. Het belangrijkste is, kijk naar wat jouw kind aankan en kies een niet te moeilijke puzzel. Dit voorkomt frustratie en teleurstelling.

In onze winkels verkopen wij een groot assortiment aan puzzels: legpuzzels, vloerpuzzels, houten puzzels, voelpuzzels, 3D-puzzels, breinbrekers, magneetboeken, knopjes puzzels, geluiden puzzels.

Continue worden er nieuwe puzzels aan ons (online) assortiment toegevoegd. Een aantal favoriete puzzels die wij graag met jullie delen:

Houten puzzel Djeco   Houten puzzel Djeco Lilly    legpuzzel crocodile creek regenboog

Legpuzzel crocodile creek in het museum   legpuzzel Djeco jungle    vloerpuzzel crocodile creek regenboog

 

Puzzelen is vandaag de dag nog steeds een activiteit die enorm populair is. Niet alleen bij kinderen... de afgelopen corona periode zorgde er ook voor dat het aantal puzzelende volwassenen in Nederland explosief is gestegen. Wist je dat wij in onze winkels ook een groot assortiment hebben van puzzels voor volwassenen? Van 1000 stukjes, 1500 stukjes, 2000 stukjes en zelf 3000 stukjes. Ook hebben wij diverse accessoires als puzzelmatten en puzzellijm.

Wij verkopen onder andere de puzzels van: Jan van Haasteren, Cobble Hill, Ravensburger, Wasgij en Revell.

Kom gezellig langs in onze winkel om ons uitgebreide assortiment aan puzzels te ontdekken. Nog niet alle puzzels staan namelijk op onze webshop.

Reacties

Gerben
Geplaatst op 2023-05-22 11:20:57
Hoi, mooi artikel, ik kwam nog een handige tabel tegen via het internet, wellicht een mooie toevoeging https://www.puzzel-1000-stukjes.nl/hoeveel-stukjes-puzzel-welke-leeftijd/

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Abonneer
[powr-chat id="0e59e469_1603302730"]

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.