Menu
0
Gratis inpakservice
Gratis verzending vanaf €50,00
Uniek assortiment
Snelle levering
27Mar2023
Review  '1000 Bommen & Granaten!' - 999 Games

Review '1000 Bommen & Granaten!' - 999 Games

Door: Jorien JanssenReacties: 0

Durf jij risico te nemen tijdens een geluk dobbelspel. Dobbel zoveel mogelijk gelijke symbolen en scoor als eerste 6000 punten. Hoe meer gelijken, hoe meer punten, waarbij goud en diamanten bonussen opleveren. Met spannend piratenthema.

//


Review 1000 Bommen & Granaten!

Leeftijd 8
Spelers: 2-5 spelers
Spelduur +/- 30 min


Inhoud van het spel


- 8 dobbelstenen
- 35 piratenkaarten
- 5 overzichtskaarten
- spelregels




Doel

Dobbel zoveel mogelijk gelijke symbolen en scoor als eerste 6000 punten. Hoe meer gelijken, hoe meer punten, waarbij goud en diamanten bonussen opleveren. Let wel op, de opdracht kaarten geven soms een hele andere draai aan welke symbolen behaald mogen worden tijdens het dobbelen. Opeens is een ander symbool iets belangrijker in deze ronde. Gaat het jouw lukken om ook deze combinatie te behalen en zo extra punten te score? Succes!



De opstelling

Pak pen en papier om jullie punten bij te houden tijdens het dobbelen na elke buurt. Iedereen krijgt een overzichtskaart. Leg alle 35 piratenkaarten met de opdracht naar de onderzijde in het midden van jullie spelers plek. Hierdoor komt het piratenschip zichtbaar op de bovenzijde van de stapel. De jongste speler mag beginnen en dobbelt met 8 dobbelstenen tegelijk. Net zo vaak als gewenst mag je met een aantal dobbelstenen opnieuw dobbelen. Let op: stop op tijd/vrijwillig je ronde voordat je een derde doodshoofd dobbelt. Anders is je beurt direct voorbij.

Acties tijdens het Spel

Let op: zodra de speler een derde doodshoofd dobbelt, is zijn beurt direct voorbij. Hij krijgt 0 punten, ongeacht het resultaat van zijn andere dobbelstenen. Hierdoor is het verstandig om op tijd/vrijwillig je ronde te beëindigen voordat je een derde doodshoofd dobbelt. Tel nu de waarden van combinaties en de waarden van losse dobbelstenen bij elkaar op. Hoe meer gelijken, hoe meer punten, waarbij goud en diamanten bonussen opleveren.

Een paar combinatie mogelijkheden zijn:

3 dezelfde steen = 100 punten
4 dezelfde steen = 200 punten
5 dezelfde steen = 500 punten
6 dezelfde steen = 1000 punten
7 dezelfde steen = 2000 punten
8 dezelfde steen = 4000 punten

Diamanten en gouden munten geven tweevoudig punten, zowel voor de combinatie als 100 punten voor elk gedobbeld symbool. Er zijn nog meer combinaties mogelijk en zo ook nog meer punten te behalen met aap-, papagaai- en dolk symbolen.


Het einde van het spel

Het spel eindigt bij die gene met de meeste score punten. Scoor als eerste 6000 punten. Die speler is de winnaar. We schudden elkaar lachend de hand: Gefeliciteerd!


Wat vind ik
(Jorien) van het spel?

Risico durven nemen en een beetje geluk tijdens het dobbelen. Hierbij heb je ook een beetje tactiek nodig. Door de verrassende opdracht kaarten, mag je opeens iets heel anders gaan dobbelen, ondanks de goede worp. Dit maakt een spelletje '1000 Bommen & Granaten!' elke keer weer verrassend en wil je graag nog eens zo snel mogelijk 6000 punten behalen. Het dobbelspel is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en hun ouders. Ook erg leuk voor volwassenen onder elkaar om eens een ander dobbelspel te spelen.
Wij hebben veel 'Stratego' (van Jumbo) en 'Zeeslag' (MB spellen, Hasbro) spelletjes gespeeld, vandaar dat dit thema ons niet af schrok. De spellen acties en opdracht elementen tijdens dit spel spreekt mij en onze dochter van 11 jaar erg aan. Wij hebben al vele keren 6000 punten behaald. (Onze dochter net iets vaker, niet door vertellen hoor :) .)

Wij geven dit spel een mooie 8,5.


Enthousiast geworden over dit spel?
1000 Bommen & Granaten! bestellen

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Abonneer
    [powr-chat id="0e59e469_1603302730"]

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.