Menu
0
Gratis inpakservice
Gratis verzending vanaf €50,00
Uniek assortiment
Snelle levering
18Dec2023
Review Kleine Kalmario - HABA

Review Kleine Kalmario - HABA

Door: Kimberley van der MeerReacties: 0

Spel Kleine Kalmario

Kleine Kalmario is een vrolijk geheugen spel voor jonge kinderen vanaf 4+ jaar.
De vrolijke octopus Kalmario blijft maar groeien en groeien wanneer zijn tentakels de juiste kleur hebben. In dit vrolijk geïllustreerde spel proberen kinderen hun stapeltje tentakels weg te spelen door het onthouden van de kleuren. Heb jij als eerste jouw stapeltje tentakels weggespeeld dan win je het spel.

Review Kleine Kalmario

Leeftijd: 4+
Spelers: 2-4 spelers
Spelduur 10 minuten 

Speluitleg HABA Kinderspel Kleine Kalmario

Plaats de startkaart en het hoofd van kleine Kalmario in het midden van de tafel en plaats aansluitend aan ieder uiteinde een tentakel. Geef alle spelers een x aantal tentakelkaartjes en maak hier een stapeltje van. Dit is het stapeltje dat iedere speler moet zien weg te spelen.

De startspeler begint door het hoofd van kleine Kalmario te draaien. Volg nu de tentakel waar kleine Kalmario naar kijkt en draai het uiteinde van de tentakel om. Deze heeft de kleur paars of oranje. Komt de kleur overeen met de bovenste kaart van jouw stapeltje? Dan mag je de kaart afleggen en is de volgende speler aan de beurt. Komt de kleur niet overeen met bovenste kaart van jouw stapeltje? Dan kan je jouw kaart niet afleggen. Draai het uiteinde van de tentakel weer om. De volgende speler is nu aan de beurt en mag het hoofd van kleine Kalmario richting een andere tentakel draaien. 

Wat vind ik (Kimberley) van het spel?
Kleine Kalmario is net als heel veel spellen van HABA een leuk kinderspel. Het heeft een vrolijke vormgeving en is perfect afgestemd op de leeftijd van de spelers. Het leuke van kleine Kalmario is, is dat naast een geheugenspel ook doe elementen heeft, zoals het draaien van het hoofd en het aanleggen van de tegels.

Mijn dochter Myla pakt dit spel regelmatig uit de kast. Door de duur (slechts 10 minuutjes) en de opzet is het ook een perfect spelletje om even tussendoor te doen.

Ik geef dit spel een mooie 8,5

*Het enige nadeel van dit spelletje van HABA vinden wij de losse tegeltjes. Dit zijn wat ligt waardoor ze snel verschuiven. Vonden wij niet storend tijdens het spelen, maar hadden dit bijvoorbeeld magnetische tegeltjes of puzzelstukken geweest, dan was het nog beter geweest!

Enthousiast geworden over dit spel?  Bestellen

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Abonneer
    [powr-chat id="0e59e469_1603302730"]

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.