Menu
0
Gratis inpakservice
Gratis verzending vanaf €50,00
Uniek assortiment
Snelle levering
22Feb2024
Review 'Cóatl' - Synapses Games

Review 'Cóatl' - Synapses Games

Door: Jorien JanssenReacties: 0

Review 'Cóatl' - Synapses Games

 
Wist je dat... Cóatl wordt uitgesproken als KO-AT-EL? Verrassing spel met elke keer weer een ander vormgegeven Cóatl. Leuk weetje, dit spel is ook inclusief solo uitleg. Speel jij een solo variant dan speel je samen met A.D.A.M., nieuwsgierig geworden? Wij zijn super enthousiast over dit spel. Mooie uitstraling en een gezelligheid op de tafel door de leuke Cóatl slangen draken op de spelerstafel. Dit is echt een toevoeging aan het spelers element van een spelletje Cóatl. Wij hebben uren speel plezier en zijn helemaal om. Dit spel willen wij veel vaker spelen. Ook om zoveel mogelijk punten te behalen door het maken van een juiste Cóatl. Gaat het ons de volgende keer lukken. Dit blijft een verrassing door de Tempelkaarten en hoe het voorraadbord wordt aangevuld tijdens een spelletje Cóatl. Gaan jullie de uitdaging ook aan?
 
//
 
Review Cóatl
 
Leeftijd 10+
Spelers: 1-4 spelers
Spelduur 30-60 min


 
Inhoud van het spel
 
- 54 Voorspellingskaarten
- 15 Tempelkaarten
- 1 Voorraadbord
- 4 spelersborden
- 3 voorraadzakken
- 12 offerfiches
- 1 startspelerpion
- 150 Cóatl-delen - 15 staarten, 15 koppen en 120 rompdelen
 
 
Doel
 
Maak 3 acties.
1. Pak onderdelen van het centrale bord.
2. Pak voorspellingskaarten.
3. Maken van een slang een Cóatl.
 
Maak Cóatl. Dit mag met elk onderdeel, geen vaste volgorde van welk onderdeel als eerst gelegd mag worden. Wel eindigt een Cóatl met als eerste een kop, hierna een aantal rompen en sluit de Cóatl met een staart. Op welk moment in het spel kan je zelf bepalen, wel is de uiteindelijke volgorde bepalend bij het tellen van de punten in combinatie van de voorspellingskaarten en tempelkaarten. Ook het aantal van onderdelen kan punten opleveren aan de hand van de tempelkaarten. Hier staan verschillende mogelijkheden op. Kloppen deze combinaties met de gemaakte Cóatl dan score je extra punten aan het einde van het spel. Voorspellingskaarten mogen opengelegd worden, wanneer je 1 keer het doel behaald. Dan krijg je de punten zoals op de voorspellingskaart aangegeven. Het doel is om minimaal 1 keer de combinatie van je kaart te behalen, het mag ook meerdere keren behaald worden. Dan mag je ze neerleggen. Of aan het einde van het spel.
 
 
De opstelling
 
Start met het plaatsen van een voorraadbord in het midden van de tafel. Alle spelers kunnen nu kiezen uit een spelersbord en nemen een offerfiches uit dezelfde kleur. Bij een eerste spel is het gebruiken van een offerfiches nog niet aan te raden. Nu kan je beginnen met het willekeurig aanvullen van Cóatl-delen uit de verschillende voorraadzakken. Hierna mogen de voorraadzakken blijven liggen. Deze worden meerdere keren gebruikt tijdens het spel. De startende speler naar keuze krijgt een startpion. Schud alle tempelkaarten en geef iedere speler 1 kaart. Deze mag je geheimhouden in je hand. De andere tempelkaarten mogen als 2 open stapels naast het voorraadbord geplaatst worden. Schud nu ook de voorspellingskaarten en plaatst deze naast ook naast het voorraadbord. Na het trekken van 6 voorspellingskaarten mogen deze zichtbaar op de tafel om zo het voorspellingsaanbod te vormen.  Geef de eerste speler 3 voorspellingskaarten, de tweede speler 4 kaarten, de derde krijgt er 5 en hierna krijgt de vierde speler 6 voorspellingskaarten. Alle spelers kiezen er drie uit en de rest mag terug op de stapel. Alle spelers houden de kaarten geheim in de hand.
 
Belangrijk: Het getoonde rompdeel op de kaart kan elk deel vertegenwoordigen, dus ook een staart of kop.
 
 
Acties tijdens het Spel
 
1. Pak onderdelen van het centrale bord.
Als je een veld kiest met rompdelen, moet je ze allebei nemen.
Je moet voldoende ruimte op je spelersbord hebben voor elk deel dat je wilt nemen.
Het voorraadbord aanvullen. Wanneer kan je dit doen? De voorraad rompdelen zijn op of de voorraad koppen en staarten zijn op.
Vul ze aan met de overeenkomende soort.
2. Pak voorspellingskaarten.
Kies 1 of meerdere kaarten uit het zichtbare deel of van de stapel en plaats in je hand. Let op: nooit meer dan maximaal 5 kaarten in de hand.
3. Maken van een slang een Cóatl.
a. Begin een nieuwe Cóatl
b. Een bestaande Cóatl uitbreiden
c. Een voorspellingskaart vervullen
 
Het einde van het spel
 
Zijn de romp onderdelen op, dan ga je het einde van het spel in.
Maak de ronde af en hierna mag je nog 1 ronde spelen en dan eindigt het spel.
Of wanneer er drie Cóatl zijn gemaakt. Wel mogen de andere spelers de ronde nog afmaken.
Je mag maximaal 4 Cóatl maken en minimaal 1 Cóatl tijdens het spel.
 
Wat vinden wij van het spel?
 
Mooi vormgegeven spel, al een feestje om open te maken en klaar te leggen. De Cóatl onderdelen, zoals kop, romp en staart maken het spel extra leuk. 3 acties tijdens het spel en mooie voorspellingskaarten zijn een toevoeging aan dit mooi vormgegeven spel. Je kan dit spel snel spelen, door meteen te beginnen aan het bouwen van drie Cóatl en of je gaat voor een uitgebreid spel vol tactische acties voor zoveel mogelijk punten aan het einde van het spel. Dit maakt het spel extra leuk. Zo geeft het een verrassing effect, wat gaat mijn medespeler spelen tijdens een spelletje Cóatl?
Ook kun je zo zelf bepalen hoelang het spelletje zal duren. Heb je alle tijd, dan kan je ook echt uren plezier hebben met een spelletje Cóatl. Let op, kijk goed hoeveel onderdelen je neerlegt voor het maken van een Cóatl. Bij te veel kan je geen tempelkaart gebruiken en extra punten score. Dit maakt wel het opletten tijdens een spelletje Cóatl extra leuk. Blijf jij bij het spel om zoveel mogelijk punten te score?
 
Wij geven dit spel een 9.
 
Bestel hier het mooi vormgegeven spel Cóatl voor uren speelplezier. Cóatl.

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Abonneer
    [powr-chat id="0e59e469_1603302730"]

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.