De alligator is een gevaarlijk roofdier met buitengewoon sterke kaakspieren. Het interessante is dat alleen de spieren die de kaken sluiten, zo extreem sterk zijn. De spieren die de kaken openen, zijn zo zwak dat je de bek met een stuk tape kunt dichtplak
De dierenarts gaat op expeditie in de jungle om gewonde dieren te helpen. Ze ziet een jonge Orang-Oetan met een gebroken arm die zonder haar hulp niet zou overleven. Ze lapt het aapje op zodat hij over een paar weken weer vrolijk rond kan slingeren.
Reuzenschildpadden zijn grote landschildpadden die meer dan 400 kg kunnen wegen. Net als de reuzenschildpad van schleich® WILD LIFE, hebben zij heel korte, maar sterke poten waarop zij zich voortbewegen als ze op zoek gaan naar vers gras en verse kruiden.
Witstaarthertenjongen hebben tal van kleine witte stippen op hun vacht. Deze dienen als schutkleur, zodat ze door de stippen moeilijker te zien zijn in het hoge gras. Als de moeder op zoek gaat naar eten, verstopt het jonge dier zich in het hoge gras. Het
Witstaarthertenkoeien kunnen heel goed zien en horen. Maar ze vertrouwen vooral op hun reuk en snelheid. Ze zijn zeer wendbaar en kunnen snelheden tot 48 km/u halen. De grijsbruine wintervacht is niet alleen bedoeld als bescherming tegen roofdieren. Omdat
Witstaartherten zijn uiterst schuwe dieren. Als zij schrikken, gaan hun staarten heen en weer. Als er een roofdier in de buurt is, gaat hun staart omhoog. Dan is de witte vacht te zien waaraan zij hun naam te danken hebben. De grootste vijanden van witsta
De Indische neushoorn komt voor in het noordoosten van India. De dikke huidplooien zijn typisch voor het dier en het lijkt wel alsof ze een dik pantser dragen. In tegenstelling tot de Afrikaanse soortgenoten, is de Indische neushoorn heel rustig en vreedz
De witte haai is de grootste roofvis ter wereld. Het dier heeft een zogenaamd revolvergebit dat uit meerdere rijen tanden bestaat. Als er een van de scherpe, driehoekige tanden uit de voorste rij verloren gaat, wordt deze vervangen door een tand uit de ri
Net als de walrussen en zeeleeuwen horen ook de zeehonden bij de familie van de robben. Zij zijn niet vaak aan land, maar zwemmen meestal rond in het ijskoude water van de noordelijke Atlantische Oceaan en de Noordelijke IJszee. Als ze jacht maken op viss
IJsberen leven in het noordpoolgebied. In de winter kan het daar -50 °C worden. Hoewel de vacht van de ijsbeer wit lijkt te zijn, zijn de haren doorzichtig en hol. De zon warmt de lucht in de haren op zodat ijsberen het ook bij heel lage temperaturen niet
Jaguars en luipaarden met een zwarte vacht worden aangeduid als zwarte panters. Ondanks de donkere vacht hebben de roofkatten nog steeds hun typische, bloemvormige vlekken. Maar omdat die net zo donker zijn, zijn ze alleen maar te zien als het licht goed
Panda's hebben een opvallend zwart-witte vacht zodat ze elkaar gemakkelijker kunnen vinden in het oerwoud. Wetenschappers zijn overtuigd van deze theorie, want deze beren hoeven zich niet te bekommeren om schutkleuren. Ze zijn zo groot en zwaar dat ze gee
Als eerste op de hoogte van nieuwe items en kortingen
[powr-chat id="0e59e469_1603302730"]
Inloggen
Account aanmaken
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.